Hur använder jag funktionen för röstisolering på min iPhone® under telefonsamtal via min Phonak-hörapparat?

Apple lanserade iOS® 16.4, med flera nya funktioner för iPhone-användare. En av dem är Röstisolering, som blockerar oönskat bakgrundsbuller under ett telefonsamtal, och istället prioriterar rösten. Efter den senaste lanseringen är funktionen tillgänglig för alla telefonsamtal (vanliga samtal, WhatsApp, Teams, etc.)

Röstisolering blockerar oönskat bakgrundsbuller som ofta gör telefonsamtal besvärliga eller till och med omöjliga, och prioriterar istället rösten. När du vill att din röst ska höras tydligt under ett samtal och att omgivande ljud ska filtreras bort kan du aktivera läget Röstisolering i Kontrollcenter på din iPhone. Den eller de som deltar i samtalet kommer att kunna dra nytta av denna inställning, oavsett om de använder en iOS- eller Android-telefon. Observera att du behöver aktivera Röstisolering separat för vanliga samtal och var och en av de appar som du använder för att ringa samtal.

Så här aktiverar du Röstisolering:

1. Ring eller svara på ett samtal.

2. Svep nedåt från det övre högra hörnet av skärmen för att komma till Kontrollcenter.

voice isolation.png

3. Tryck på Mikrofonläge uppe till höger på skärmen.

4. Tryck på Röstisolering.

För att inaktivera Röstisolering utför du samma steg som ovan och trycker på Standard i Mikrofonläge. Då går mikrofonen tillbaka till standardinställningen.

Detaljerad information om funktionen Röstisolering och en lista över iPhone-modeller som stöder den finns på:
https://support.apple.com/sv-se/HT213683