Hur felsöker jag vid dålig ljudkvalitet under ljudströmning till min Phonak-hörapparat via Bluetooth®?

Friktionsljud, hackigt ljud när jag streamar musik eller pratar i telefon.
Möjligt beteende:
  • Bluetooth-ljudet är hackigt, ljudet kommer och går
  • Friktionsljud
  • Bluetooth försvinner

Om du befinner dig inom räckvidden för Bluetooth och upplever något av ovanstående rekommenderar vi följande:
  • starta om din telefon
  • koppla bort dina hörapparater från telefonens Bluetooth och parkoppla dem sedan igen.

Om problemet kvarstår, prova följande felsökningstips:
  • Bluetooth-överföringen påverkas om för många applikationer körs samtidigt på den anslutna enheten. Stäng applikationer som du inte använder för att undvika att bromsa Bluetooth-överföringen.
  • Minimera störningar. Phonak-hörapparater fungerar i frekvensintervallet 2,4 GHz – 2,48 GHz. När andra enheter i din närhet använder 2,4 GHz-frekvensen kan du ibland höra statiska eller surrande ljud. Detta beror på aktiviteten som sker på samma frekvens, överlappar anslutningen mellan dina enheter. Du kan prova att stänga av vissa enheter som kan orsaka störningar eller förflytta dig till ett annat område, närmare ljudkällan.
  • Se till att din telefon är uppdaterad.
  • Ändra Bluetooth-anslutningen för telefonsamtal från adaptiv till fast bandbredd. Detta kan göras i myPhonak app-inställningarna* eller av audionomen i anpassningsprogramvaran.
  • Håll enheten som fungerar som ljudkälla nära dig. Bluetooth-signaler kan absorberas och prestanda och räckvidd kan minskas om telefonen placeras i fickor eller handväskor. Hinder som människor, väggar eller möbler kan också minska räckvidden. För att upprätthålla en stark anslutning, håll fri sikt mellan ljudkällan och dina hörapparater.
  • Kontrollera att dina hörapparater inte håller på att få slut på batteri.
  • Kontrollera att strömsparläget är inaktiverat på din telefon.
Om problemet kvarstår, kontakta din audionom för att kontrollera om dina hörapparater behöver servas.

myPhonak app: Så här ändrar du bandbredden