Vad är skillnaden mellan Bluetooth Classic och Bluetooth Low Energy?

Skillnad mellan Bluetooth® Classic och Bluetooth LE
Bluetooth® är ett trådlöst långdistansprotokoll (som Wi-Fi) som utformats för att snabbt och automatiskt ansluta enheter som skrivare, handdatorer, kameror osv. till datorer och till varandra utan kablar. Det kan användas för att ansluta mobiltelefoner till varandra för att utbyta bilder, ringsignaler, musik och så vidare, ansluta kringutrustning som möss, tangentbord, skrivare osv. till en dator och ansluta headset till mobiltelefoner för handsfree-användning (Bluetooth-bilsatser). Bluetooth-enheter upptäcker och kontaktar varandra automatiskt för att göra kommunikationen mellan olika enheter mycket enkel. Den aktuella versionen av Bluetooth finns i 2 varianter: Bluetooth Classic och Bluetooth Low energy.
  • Bluetooth Classic är perfekt för att ansluta mobiltelefoner till Bluetooth-hörlurar för telefonsamtal.
  • Bluetooth Low Energy är en version av Bluetooth med ultralåg strömförbrukning som är avsedd för lågeffektsensorer och tillbehör. Den är idealisk för program som inte kräver kontinuerlig anslutning, men som är beroende av lång batteritid. Den är inte lämplig för överföring av ljud, utan snarare för t.ex. fjärrkontroller.