Hur beräknas gång- och löpdistans i myPhonak app?

Beräkning av gång- och löpdistans
Genom att uppskatta steglängden som härleds från accelerationsstorleken kan hörapparater beräkna gång- och löpdistans genom att lägga ihop alla steglängdsuppskattningar.
Användare av kompatibla hörapparater kan öka avståndsprecisionen genom att skapa en hälsoprofil, dvs. ange längd, vikt, ålder och kön i appen. Längd och kön används då för att beräkna avstånd.

Hörapparater kompatibla med funktionen Gång- och löpdistans:
  • Audéo Infinio
  • Alla laddningsbara Lumity-apparater
  • Alla Audéo Fit-apparater