Female Teacher With Digital Tablet Teaches Group Of Uniformed Elementary Pupils In School Classroom; Shutterstock ID 1448056130; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

7:e europeiska pediatriska konferensen

Phonak är glada över att kunna presentera den 7:e europeiska pediatriska konferensen i Berlin, Tyskland den 11–13 maj, 2023. Vi avser att fortsätta den mycket framgångsrika traditionen med internationella konferenser om diagnostik och hörselvård för att förbättra tillvaron för barn med hörselnedsättning. Konferensen kommer också att vara tillgänglig på nätet för dem som inte kan resa till Berlin.

En internationell konferens om audiologisk behandling av barn med hörselnedsättning

Konferensens huvudtema är hur man kan optimera barns resultat och framgångsrika auditoriska funktioner genom tidig behandling och vård. Genom att bygga vidare på framgångarna från tidigare evenemang har Andrea Bohnert från Universitetskliniken i Mainz och Dr. Thomas Wiesner från Werner-Otto-institutet i Hamburg satt ihop ett program som är inspirerande, aktuellt och som till stor del handlar om pediatrisk klinisk och utbildande praktik. En imponerande panel av internationellt erkända experter kommer att presentera sin senaste forskning och bidra med sina kliniska erfarenheter under det två dagar långa evenemanget. Föreläsningarna kommer att genomföras antingen på engelska med simultantolkning till tyska, eller vice versa, för att säkerställa bästa möjliga upplevelse för alla deltagare.

Anmäl dig till och med den 31 januari till en lägre kostnad.
Det här är en konferens du inte får missa!
Om du har frågor kan du kontakta phonak.conference@phonak.com

Carefree childhood. Happy energetic african american children jumping on sofa while playing game together at home, small active kids brother and sister having fun in living room; Shutterstock ID 2060068835; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -
Female Teacher With Two Elementary School Pupils Wearing Uniform Using Digital Tablet At Desk; Shutterstock ID 1447068770; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -
Young ballet instructor teaching girls in ballet studio

Anmälan och hotellinformation

Anmälan till konferens

Anmäl dig till konferensen här till och med den 31 januari 2023  till en lägre kostnad.

Anmälningsavgift:

  • Tidig anmälan NY till och med den 31 januari,  2023: 245,00 EUR (inkl. moms)
  • Ordinarie pris från den 1 februari, 2023: 290,00 EUR (inkl. moms)
  • Delta online: 160,00 EUR (inkl. moms)
  • Studenter och audionomassistenter*: 195,00 EUR (inkl. moms)
  • Gäster på Phonak-kvällen: 80,00 EUR (inkl. moms)

* Skicka intyg på att du är student till phonak.conference@phonak.com

Anmälningsavgiften inkluderar två dagar med föreläsningar av de främsta experterna inom fältet för pediatrisk hörselvård, välkomstmottagning (torsdag kväll), tre raster, två luncher (fredag och lördag) och en kväll med Phonak (fredag kväll).

Plats

Konferenshotell:

Estrel Berlin
Sonnenallee 225
12057 Berlin
Tyskland 

Boende:

Ett antal rum har reserverats på vårt konferenshotell Estrel Berlin:

Enkelrum:160,00 EUR
Dubbelrum:194,00 EUR

Priset är per natt, inklusive frukost, skatt och WLAN.
Använd knappen nedan för att boka boende på hotell Estrel Berlin:

Styrelsemedlemmar

Andrea Bohnert

UNIVERSITÄTSMEDIZIN of Johannes Gutenberg-University Mainz
SP Communication Disorders
Head of Functional Diagnostics Pedaudiology
Deputy Head of Audiological Acoustics
Head of training audiology assistants

Dr. med. Thomas Wiesner

Werner Otto Institute gGmbH
Department for Phoniatry and Pediatrics

 

Torsdag, 11 maj

18:00–20:00
18:00–20:00
Välkomstmottagning
2 timmar

Fredag, 12 maj

8.30–8.45
8.30–8.45
Konferensen inleds
15 min
Andrea Bohnert (Tyskland) och Thomas Wiesner (Tyskland)
8.45–9.30
8.45–9.30
15 år av de tysk-europeiska konferenserna och 15 år av UNHS i Tyskland
45 min
Andrea Bohnert (Tyskland) och Thomas Wiesner (Tyskland)
Session 1: Corona-utmaningar
Sessionsansvarig: Andrea Bohnert
9.30–10.00
9.30–10.00
Föreläsning 1: Ytterligare corona-utmaningar för barn med hörselnedsättning – pedagogiska och tekniska möjligheter till stöd vid klassrums- och hemundervisning
30 min
Kristin Tiede (Tyskland)
10.00–10.30
10.00–10.30
M-hälsa för hörapparater som en del av en samarbetsinriktad vårdmodell: Perspektiv från audionomer och unga slutanvändare
30 min
Danielle Glista (Kanada)
10.30–11.00
10.30–11.00
Kafferast
30 min
11.00–11.30
11.00–11.30
På distans, informerad och engagerad: hur man optimerar fördelarna med onlinebesök för barn och ungdomar med hörapparat
30 min
Josephine Marriage (Storbritannien)
Session 2: Konduktiv hörselnedsättning
Sessionsansvarig: Thomas Wiesner
11.30–12.00
11.30–12.00
Föreläsning 2: Effekten av auditoriska upplevelser på hjärnans dynamik hos barn och ungdomar med hörselnedsättning
30 min
Elizabeth Heinrichs-Graham (USA)
12.00–12.30
12.00–12.30
FASTRAK: Hitta lämpliga lösningar för att behandla nedsatt hörsel hos barn
30 min
Dawna Lewis (USA)
12.30–13.00
12.30–13.00
Ineffektivt behandlad långvarig konduktiv hörselnedsättning på grund av ventilationsproblem i mellanörat i tidig barndom kan leda till APD
30 min
Laurent Demanez (Belgien)
13.00–14.00
13.00–14.00
Lunch
1 timme
Session 3: Utöver hörbarhet
Sessionsansvarig: Patrick Zorowka
14.00–14.30
14.00–14.30
Föreläsning 3: Tal- och språkutveckling hos barn med hörselnedsättning – en uppdatering
30 min
Karen Reichmuth (Tyskland)
14.30–15.00
14.30–15.00
Hantering av progressiv hörselnedsättning hos barn: En fallstudie och konsekvenser från en multicenterstudie
30 min
Patricia Roush (USA)
15.00–15.30
15.00–15.30
Kafferast
30 min
15.30–16.00
15.30–16.00
Använda Vanderbilts pediatriska uttröttningsskala (VFS-Peds) för att kvantifiera lyssningsrelaterad trötthet hos barn
30 min
Ben Hornsby (USA)
Session 4: Sätta familjen främst
Sessionsansvarig: Patrick Zorowka
16.00–16.30
16.00–16.30
Föreläsning 4: Samarbeta med föräldrar i ett program för tidiga åtgärder – ett pragmatiskt exempel från Österrike
30 min
Doris Binder (Österrike)
16.30–17.00
16.30–17.00
Föräldraorganisation – den schweiziska modellen
30 min
Dominik Altevogt (Schweiz)
18.30–22.00
18.30–22.00
En kväll med Phonak
3 timmar 30 min

Lördag, 13 maj

8.45–9.00
8.45–9.00
Välkommen till dag 2
15 min
Andrea Bohnert (Tyskland)
Session 5: Barn med utvecklingsvariationer
Sessionsansvarig: Thomas Wiesner
9.00–9.30
9.00–9.30
Föreläsning 5: Beteendebedömning av barn med utvecklingsvariationer
30 min
Angela Bonino (USA)
9.30–10.00
9.30–10.00
Samarbeta med familjer med döva barn eller barn med hörselnedsättning för att stötta användning av hörselteknik: Framgångsstrategier
30 min
Deborah Mood (USA)
10.00–10.30
10.00–10.30
Identifiering, diagnos och behandling av hörselnedsättning hos personer med intellektuella funktionsvariationer – projektet HearingSpirit
30 min
Katrin Neumann (Tyskland)
10.30–11.00
10.30–11.00
Kafferast
30 min
11.00–11.30
11.00–11.30
Att hitta den genetiska orsaken till pediatrisk hörselnedsättning: konsekvenser och fördelar för patienter och deras familjer
30 min
Hanno Bolz (Tyskland)
Session 6: Hörselteknik
Sessionsansvarig: Kevin Munro
11.30–12.00
11.30–12.00
Föreläsning 6: En återblick på VRA: musik, filmer och maskininlärning
30 min
Anisa Visram (Storbritannien)
12.00–12.30
12.00–12.30
Roger och den framväxande Bluetooth Low Energy Audio-standarden: Hur utvecklas den trådlösa tekniken inom pediatrik?
30 min
Evert Dijkstra (Schweiz)
12.30–13.00
12.30–13.00
Utökad bandbredd för höga frekvenser i hörapparater för barn: procedurer, gränser och resultat
30 min
Susan Scollie (Kanada)
13.00–14.00
13.00–14.00
Lunch
1 timme
Session 7: Akustiska och elektriska enheter
Sessionsansvarig: Andrea Bohnert
14.00–14.30
14.00–14.30
Föreläsning 7: Användningstiden för ett cochelaimplantat – utökad med elektroakustisk strategi?
30 min
Anke Lesinski-Schiedat (Tyskland)
14.30–15.00
14.30–15.00
Nya sätt att förbättra elektrod-nerv-gränssnittet i cochleaimplantat
30 min
Volkmar Hamacher (Tyskland)
15.00–15.30
15.00–15.30
fNRI och EEG hos barn med cochleaimplantat och olika språkresultat
30 min
Jace Wolfe (USA)
15.30–15.45
15.30–15.45
Konferensen avslutas
15 min
Andrea Bohnert (Tyskland) och Thomas Wiesner (Tyskland) och Angela Pelosi (Schweiz)