Tietosuojaseloste

Yleistä tietoa

Osana innovaation, sitoumisen ja vastuullisuuden arvojamme Sonova Group (Sonova Holding AG ja kaikki sen tytäryhtiöt) kunnioittaa kaikki meille henkilötietojaan antaneiden tietosuojaa, mukaan lukien verkkosivustomme vierialijat ja sovelluksiemme jne. käyttäjät. Tässä tietosuojaselosteessa ("seloste") kerrotaan toimenpiteet, joihin me olemme ryhtyneet tietosuojavaatimusten täyttämiseksi Sveitsin, EU:n ja muiden sovellettavien henkilötietojen keräämistä, säilyttämistä, käyttöä ja siirtoa ("käsittely”) lakien mukaisesti.

Me katsomme henkilötiedoiksi seuraavat tiedot: kaikki tiedot, joista joku saattaisi tunnistaa henkilöllisyytesi, kuten nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, laitteesi sarjanumero, henkilötunnus ja muut vastaavat.

Tässä selosteessa kuvataan tavat, joilla me käsittelemme sinulta sellaisen verkkosivuston tai sovelluksen kautta saamiamme henkilötietoja, jonka omistaa Sonova AG tai sen sisaryhtiö tai tytäryhtiö ("Sonova" tai "me"). Tätä selostetta sovelletaan vain henkilötietoihin, jotka Sonova kerää verkon kautta, kuten verkkosivustolta, sähköposteista ja muista verkkotyökaluista ja -sovelluksista, mutta ei verkon ulkopuolelta.

Huomaathan, että Sonovan tässä tarjoamat tiedot ja palvelut on tarkoitettu vain aikuisille eikä alle 16-vuotiaille lapsille. Me emme tietoisesti kerää verkossa henkilötietoja keneltäkään alle 16-vuotiaalta. Kaikkien täällä henkilötietojaan antavien katsotaan olevan 16-vuotiaita tai vanhempia. Jos saat tietää, että lapsesi on antanut meille henkilötietojaan ilman suostumustasi, voit varoittaa meitä siitä jäljempänä olevan kohdan "Yhteystiedot" ohjeiden mukaisesti. Jos me saamme tietää, että olemme keränneet henkilötietoja alle 16-vuotiaalta lapselta, me ryhdymme pikaisiin toimenpiteisiin kyseisten tietojen ja lapsen profiilin poistamiseksi.

Suostumus tietojen keräämiseen

Käyttämällä tätä verkkosivustoa tai sovellusta suostut henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen tässä selosteessa kuvatulla tavalla. Joissakin tapauksissa me saatamme pyytää suostumustasi erikseen henkilötietojesi keräämiseen ja käyttämiseen lähettääksemme sinulle markkinointiaineistoa tai uutiskirjeitä koskien tuotteitamme tai palveluitamme. Joissakin tapauksissa henkilötietojesi käsittelyn oikeudellinen peruste on kuitenkin se, että meidän on suoritettava toimenpiteitä liittyen kanssasi solmimaamme sopimukseen tai Sonovan oikeutettu etu, kuten tuotteiden ja palveluiden parantaminen, verkkosivuston ja sovellusten sisällön parantaminen ja hallinnolliset tarkoitukset.

Tämän selosteen päivittäminen

Me saatamme ajoittain tarvittaessa päättää päivittää tätä selostetta. Siinä tapauksessa me julkaisemme tämän selosteen päivitetyn version tällä sivulla. Muutettua selostetta sovelletaan ainoastaan tietoihin, jotka on kerätty sen voimaantulopäivän jälkeen. Me kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivun säännöllisesti saadaksesi uusimmat tiedot tietosuojakäytännöistämme. Jatkamalla palveluidemme käyttöä selosteen muutosten julkaisemisen jälkeen ilmoitat hyväksyväsi kyseiset muutokset.

Keräämämme henkilötietosi

Useimmat palvelumme eivät edellytä mitään rekisteröitymistä, mikä tarkoittaa, että voit vierailla sivustoillamme ja käyttää sovelluksiamme antamatta mitään henkilötietojasi. Jotkut palvelut kuitenkin edellyttävät rekisteröitymistä ja näin ollen henkilötietojesi antamista meille. Keräämiemme henkilötietojen tyypit riippuvat toiminnastasi Sonovan kanssa ja käyttämistäsi palveluista, mutta yleisesti niitä voivat olla nimesi ja yhteystietosi ja tiedot verkkosivuston tai sovelluksen käytöstäsi. Me saatamme myös kerätä terveyteen liittyviä tietojasi vastatessasi kysymyksiimme ja kyselytutkimuksiimme. Me saatamme saada henkilötietojasi myös seuraamalla toimintaasi palveluissamme esimerkiksi käyttämällä evästeitä (lisätietoja evästeiden käytöstä löytyy jäljempänä).

Henkilötietojesi käyttäminen

Me voimme käyttää henkilötietojasi ainoastaan tässä selosteessa kuvatuissa tarkoituksissa tarjotaksemme sinulle palveluitamme, vastataksemme pyyntöihisi ja muuten sovellettavan lain sallimissa ja edellyttämissä puitteissa lakisääteisen tutkinnan tai rikostutkinnan tukemiseksi. Me voimme lisäksi anonymisoida tai pseudonymisoida ja koota keräämiämme tietoja tilastollisiin tarkoituksiin tuotteidemme ja palveluidemme parantamiseksi. Jos et halua antaa meille näitä tietojasi, älä käytä näitä ominaisuuksia verkkosivustoillamme tai sovelluksissamme.

Henkilötietojesi jakaminen

Sonova ei myy henkilötietojasi. Me vain jaamme tai muuten luovutamme henkilötietojasi tytäryhtiöillemme, sisaryhtiöillemme tai muille luotettaville liiketoimintakumppaneillemme, jotka tarjoavat palveluita puolestamme, kuten tekninen tuki, verkkosivustojemme ja sovellustemme käytännöllisyyden arvioimiseksi, markkinointitarkoituksiin (jos meillä on suostumuksesi) ja muiden palveluiden tuottamiseksi. Me olemme solmineet sopimukset näiden osapuolien kanssa varmistaaksemme, että henkilötietoja käsitellään ohjeidemme, tämän selosteen ja muiden soveltuvien salassapito- ja turvatoimenpiteiden mukaisesti.

Me jaamme henkilötietojasi vain näille osapuolille ja muille edellä mainituille osapuolille, mukaan lukien valtion viranomaiset, jos se on tarpeen pyytämiesi tai valtuuttamiesi paveluiden tarjoamiseksi, suojataksemme sinun, meidän tai muiden oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta, ylläpitääksemme palveluidemme turvallisuutta tai jos meitä vaaditaan toimimaan niin sovellettavien lakien, oikeuden tai muun valtion viranomaisen määräyksen mukaan tai jos kyseinen luovuttaminen on muuten välttämätöntä lakisääteisen tutkinnan tai rikostutkinnan tai oikeuskäsittelyn tukemiseksi.

Huomaathan, että edellä mainitut Sonovan sisaryhtiöt tai tytäryhtiöt sekä viranomaiset, asiakkaat ja toimittajat, joille me saatamme luovuttaa henkilötietojasi, saattavat sijaita asuinmaasi ulkopuolella, kuten Yhdysvalloissa, maissa, joiden tietosuojalainsäädäntö saattaa poiketa asuinmaasi tietosuojalainsäädännöstä. Näissä tapauksissa me varmistamme, että käytössä on asianmukaiset turvatoimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi ottamalla käyttöön asianmukaiset oikeudelliset toimenpiteet, kuten EU:n vakiosopimuslausekkeet.

Henkilötietojesi suojaaminen

Me olemme ottaneet käyttöön erilaisia turvatoimenpiteitä henkilötietojesi suojaamiseksi luvattomalta pääsyltä, käytöltä ja paljastamiselta. Nämä noudattavat alan asianmukaisiksi turvastandardeiksi yleisesti hyväksyttyjä teknisiä ja oranisatorisia menetelmiä, kuten kulunvalvonta, salasanat, koodaus, säännölliset turvallisuusarvioinnit ja muut vastaavat toimenpiteet.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Me säilytämme henkilötietojasi tässä selosteessa mainittuihin tarkoituksiin tarvittavan ajan, ellei sovellettava laki edellytä tai salli pidempää tai lyhyempää säilytysaikaa.

Henkilötietoihin pääsy sekä niiden hallinta ja poistaminen

Sinulla on oikeus tietää ja tiedustella, mitä henkilötietojasi me säilytämme ja pyytää sellaisten henkilötietojesi korjaamista tai poistamista, joita me tai kanssamme yhteistyötä tekevä kolmas osapuoli säilytämme. Lisäksi sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai pyytää niiden käsittelyn rajoittamista ja voit ottaa yhteyttä paikalliseen tietuojaviranomaiseen ja tehdä valituksen henkilötietojesi käsittelystä.

Jos haluat esittää kyseisen pyynnön, ota meihin yhteyttä jäljempänä olevan kohdan "Yhteystiedot" ohjeiden mukaisesti. Kun olet esittänyt meille hyväksyttävän henkilötodistuksen, me vastaamme pyyntöösi kohtuullisessa ajassa.

Evästeet ja käytön seuranta

Me käytämme evästeitä, pieniä tekstitiedostoja, jotka asetetaan automaattisesti tietokoneesi kovalevylle siirtyessäsi tietyille verkkosivustoille, sekä muuta vastaavaa teknologiaa suoraan tai kolmansien osapuolien kautta, kuten verkkoanalyysipalvelu Google Analytics. Evästeiden avulla me voimme tallentaa erilaisia tietoja, kuten verkkotunnuksesi, internetpalveluntarjoajasi, käyttöjärjestelmäsi, sivuston käytön päivämäärä ja aika, selaamasi sivut tai tekemäsi hakutyypit. Me keräämme kyseisiä tietoja esimerkiksi järjestelmämme hallintaa varten ja raportoidaksemme koottuja tietoja sisaryhtiöillemme, liiketoimintakumppaneillemme ja/tai toimittajille, jotka laativat verkkosivuston ja sovelluksen analyyseja ja verkkosivuston suorituskykyraportteja puolestamme.

Me saatamme käyttää näitä tietoja valintojesi ja asetustesi tallentamiseen, verkkosivustojemme ja sovellustemme sisällön parantamiseen, rekisteröimiseesi verkkosivustoille ja sovelluksiin ja koottujen tilastotietojen keräämiseen liittyen verkkosivustomme käyttöön ja toimintaan sekä sisäisiin tarkoituksiin ja markkinointitarkoituksiin.

Tämä verkkosivusto tai sovellus asettaa seuraavat evästeet selaimellesi:

1. Toimintoevästeet: Nämä evästeet asetetaan verkkosivuston tai sovelluksen toiminnan parantamiseksi
2. Ensimmäisen osapuolen evästeet Nämä evästeet ovat verkkosivuston tai sovelluksen asettamia ja vain kyseinen verkkosivusto tai sovellus voi lukea niitä
3. Kolmannen osapuolen evästeet Nämä evästeet ovat palveluissamme käyttämiemme kolmansien osapuolten asettamia (esimerkiksi verkkosivuston tai sovelluksen analysit tai mainonta).

Useimpien verkkosivustojen tapaan me käytämme Google Analytics -palvelua. Google Analytics on verkkoanalyysipalvelu, jonka tarjoaa Google Inc. ("Google"). Google Analytics käyttää evästeitä ja vastaavaa teknologiaa analysoidessaan, kuinka käyttäjät käyttävät verkkotunnuksiaan ja tarjoavat muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluita. Verkkosivuston käytöstäsi saadut tiedot, mukaan lukien lyhennetty IP-osoitteesi, siirretään Google Analytics -palvelulle ja niitä säilytetään Yhdysvalloissa sijaitsevilla palvelimilla. Google käyttää näitä tietoja arvioidessaan verkkosivun käyttöäsi, tilastoraporttien laatimiseksi verkkotoiminnasta ja tarjotakseen muita verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviä palveluita. Google saattaa siirtää näitä tietoja kolmansille osapuolille lain niin edellyttäessä tai kun kyseiset kolmannet osapuolet käsittelevät tietoja Googlen puolesta. Käyttämällä tätä verkkosivustoa annat suostumuksesi siihen, että Google käsittelee henkilötietojasi tässä selosteessa kuvatulla tavalla. Voit kuitenkin estää Google Analytics -palvelun käytön (katso lisätietoja jäljempää).

Sinulla on oikeus sallia tai estää evästeiden ja Google Analytics -palvelun käyttö. Voit estää evästeet muuttamalla selaimesi asetuksia niin, että verkkosivustolta ei voi asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi. Usemmat selaimet on asetettu hyväksymään evästeet oletuksena, mutta voit muuttaa asetuksia ja estää kaikki evästeet tai valita hyväksymäsi evästeet. Huomaathan kuitenkin, että jos päätät estää evästeet, et välttämättä pysty käyttämään kaikkia verkkosivuston toimintoja. Voit estää Google Analytics -palvelun käytön osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Saat yleistä lisätietoja evästeiden hallinnasta All About Cookies -verkkosivustolta (http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/).

Interaktiiviset ominaisuudet

Me tarjoamme joillakin verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme interaktiivisia ominaisuuksia, kuten blogeja, viestejä ja uutisia. Jos käytät kyseisiä ominaisuuksia, huomaathan, että julkaisusi näkyvät muille ja että kyseiset julkaisut eivät ole yksityisiä tai luottamuksellisia.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa liittyen tähän selosteeseen tai haluat pyytää pääsytä henkilötietoihisi tai haluat käyttää tietosuojaoikeuksiasi, ota meihin yhteyttä alla lueteltujen yhteystietojen kautta. Voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme osoitteeseen privacy@sonova.com.

Kiitos kiinnostuksestasi Sonovaa kohtaan!


Sonova AG
Laubisruetistrasse 28
8712 Stäfa, Sveitsi
Puhelin: +41 58 928 0101
Sähköposti: privacy@sonova.com

Voimatulopäivämäärä: 1. huhtikuuta 2018