Hvad er forskellen på Bluetooth Classic og Bluetooth Low Energy?

Forskel på Bluetooth® Classic og Bluetooth LE
Bluetooth® er en langtrækkende trådløs netværksprotokol (som Wi-Fi) designet til hurtigt og automatisk at oprette forbindelse mellem enheder som printere, DPA, kameraer osv. til computere og til hinanden uden kabler. Det kan anvendes til at forbinde telefoner med hinanden for at udveksle billeder, ringetoner, musik osv. og forbinde computerudstyr som mus, tastatur, printere osv. til en computer samt forbinde headsets med mobiltelefoner med henblik på håndfri funktion (Bluetooth-sæt til bilen). Bluetooth-enheder registrerer og opretter forbindelse til hinanden automatisk, hvilken gør det nemt for enhederne at kommunikere med hinanden. Den aktuelle version af Bluetooth har to versioner: Bluetooth Classic og Bluetooth Low energy.
  • Bluetooth Classic er ideel til at oprette forbindelse mellem mobiltelefoner og headsets til telefonopkald
  • Bluetooth Low energy er en version af Bluetooth med ekstremt lavt strømforbrug beregnet til følere og tilbehør med lavt strømforbrug. Det er ideelt til programmer, der ikke kræver konstant tilslutning, men er afhængige af lang batterilevetid. Det egner sig ikke til at streame lyd, men for eksempel til fjernbetjeninger.