Miksi pariston tai akun kesto näkyy myPhonak-sovelluksessa erilaisena vasemman kuulokojeen ja oikean kuulokojeen osalta?

Korkeintaan 30 %:n eron pariston tai akun kestossa katsotaan olevan toleranssialueen rajoissa.
Pariston tai akun kestossa voi olla eroja eri syistä:
  1. Puhelinkorva – puhelinkorvaksi kutsutaan sitä puolta, jolla kuulokoje on yhdistetty puhelimeen median suoratoistoa varten. Puhelimen liittäminen puhelinkorvan kuulokojeeseen kuluttaa akkua tai paristoa. Toisen puolen kuulokoje saa suoratoistosignaalin puhelinkorvasta, jotta virrankulutus on pienempi.
  2. Binauraalisen äänen suoratoistotekniikan (BVST) kaltaiset kuulokojeiden toiminnot yhdistetään vain yhteen kuulokojeeseen (puhelinkorvaan), josta tiedot lähetetään toisen puolen kuulokojeeseen. Tilanteissa, joissa BVST on käytössä, kuten meluisissa tilanteissa, huomaat eron virrankulutuksessa kahden kuulokojeen välillä.
  3. Kuulonalenema – jos sinulla on epäsymmetrinen kuulonalenema molemmissa korvissa ja käytät erilaisia kuulokkeita, virrankulutus voi olla suurempaa.
Jos olet huolissasi pariston tai akun virrankulutuksesta, ja paristo tai akku ei riitä koko päivän kuulemiseen, ota yhteyttä kuuloalan ammattilaiseen.