Kuinka voin selvittää syyn Bluetooth®-audiosuoratoiston heikkoon laatuun Phonak-kuulokojeissa?

Kun kuuntelen musiikkia tai puhun puhelua, ääni kohisee tai on katkonainen.
Mahdollinen toiminta:
  • Bluetooth-ääni on katkonainen ja pätkii.
  • Kuuluu kohinaa.
  • Bluetooth-yhteys katkeilee.
 Jos olet Bluetooth-yhteyden kantaman sisällä ja havaitset jotakin edellä mainituista, suosittelemme, että
  • käynnistät puhelimen uudelleen
  • purat ja luot uudelleen Bluetooth-pariliitoksen kuulokojeidesi ja puhelimen välillä.
Jos ongelma jatkuu, kokeile seuraavia vianmääritysvinkkejä:
  • Jos yhdistetyssä laitteessa on käynnissä samaan aikaan liian monta sovellusta, se vaikuttaa Bluetooth-tiedonsiirtoon. Sulje sovellukset, joita et käytä, jotta Bluetooth-tiedonsiirto ei hidastuisi.
  • Minimoi häiriöt. Phonak-kuulokojeet toimivat 2,4–2,48 GHz:n taajuudella. Kun lähelläsi on muita 2,4 GHz:n taajuutta käyttäviä laitteita, saatat ajoittain kuulla kohisevia tai surisevia ääniä. Se johtuu samalla taajuusalueella tapahtuvasta toiminnasta, joka on päällekäinen laitteidesi välisen yhteyden kanssa. Voit kokeilla sammuttaa joitain laitteita, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä, tai siirtyä toiseen paikkaan lähemmäs äänilähdettä. Varmista, että puhelimesi on päivitetty.
  • Muuta puheluiden Bluetooth-yhteys adaptiivisesta kiinteäksi kaistanleveydeksi. Voit tehdä tämän myPhonak-sovelluksen asetuksissa*, tai kuuloalan ammattilainen voi tehdä sen sovitusohjelmassa.
  • Pidä äänilähde lähelläsi. Bluetooth-signaalit voivat absorboitua, teho voi heikentyä ja kantama pienentyä, jos puhelinta pidetään taskussa tai käsilaukussa. Myös esteet, kuten ihmiset, seinät tai huonekalut, voivat pienentää kantamaa. Jotta yhteys pysyisi hyvänä, pidä äänilähteen ja kuulokojeiden välillä selkeä näköyhteys.
  • Varmista, että kuulokojeiden akun/pariston varaus ei ole loppumassa.
  • Varmista, että puhelimen virransäästö ei ole käytössä.
Jos ongelma jatkuu, pyydä kuuloalan ammattilaista tarkistamaan, ovatko kuulokojeesi tarpeen huoltaa.

myPhonak-sovellus: kaistanleveyden muuttaminen