Hoe gebruik ik op mijn iPhone® de functie Spraakisolatie tijdens een telefoongesprek met mijn Phonak-hoortoestellen?

Apple heeft iOS® 16.4 uitgebracht, met daarin een aantal nieuwe functies voor iPhone-gebruikers. Eén hiervan is Stemisolatie. Deze functie blokkeert ongewild achtergrondlawaai tijdens een telefoongesprek en geeft tegelijkertijd de stem prioriteit. Na de laatste release is deze functie voor alle telefoongesprekken beschikbaar (normale oproepen, via WhatsApp, Teams, enz.)

Stemisolatie blokkeert ongewild achtergrondlawaai dat er vaak voor zorgt dat een telefoongesprek als onprettig wordt ervaren, of zelfs onmogelijk wordt, terwijl de stem geprioriteerd wordt. Wanneer u uw stem duidelijk wilt laten klinken in een gesprek en omgevingsgeluid wilt wegfilteren, kunt u de Stemisolatie-modus inschakelen in het Bedieningspaneel van uw iPhone. Degene(n) aan de andere kant van de lijn profiteren van deze instelling, ongeacht of deze een iOS- of Android-telefoon gebruikt. Maar let op, u moet Stemisolatie zowel voor normale oproepen als voor elke app waarmee u belt apart inschakelen.

Stemisolatie inschakelen:

1. Bel iemand op of neem een gesprek aan.

2. Veeg vanaf de rechter bovenhoek van uw scherm naar beneden om uw Bedieningspaneel te openen.

voice isolation.png

3. Tik op Microfoonmodus in de buurt van de rechter bovenhoek van uw scherm.

4. Tik op Stemisolatie.

Om Stemisolatie uit te schakelen volgt u dezelfde stappen als hierboven, maar tikt u op Standaard in Microfoonmodus. Zo wordt je microfoon weer ingesteld op de standaardinstellingen.

Meer informatie over de functie Stemisolatie en een lijst met iPhone-modellen die deze functie ondersteunen is beschikbaar op:
https://support.apple.com/nl-be/HT213683