Hoe verhelp ik de slechte kwaliteit van Bluetooth®-audiostreams naar mijn Phonak-hoortoestellen?

Statische ruis, haperig geluid wanneer ik muziek stream of aan het bellen ben.
Mogelijk gedrag:
  • Bluetooth geluid is haperig, geluid stopt steeds en begint weer.
  • Statische ruis
  • Als de bluetooth-verbinding wegvalt

Terwijl u wel binnen bereik bent en een van de bovenstaande klachten ervaart, raden wij het volgende aan:
  • Ontkoppel uw hoortoestellen van de bluetooth-telefoon en koppel ze opnieuw.
  • Start de telefoon opnieuw op.
Als het probleem zich blijft voordoen probeer dan een van de volgende probleemoplossingstips:
  • De bluetooth-verbinding wordt beïnvloed als er te veel applicaties tegelijk openstaan op het apparaat waarmee verbinding is gemaakt. Sluit de applicaties die u niet gebruikt om de trage bluetooth verbinding tegen te gaan.
  • Minimaliseer interferentie Phonak-hoortoestellen werken op een frequentie van 2,4 GHz-2,48 GHz. Als andere apparaten in uw nabijheid de 2,4 GHz frequentie gebruiken kunt u af en toe statische of zoemende geluiden horen. Dat gebeurt omdat er veel activiteiten op dezelfde frequentie plaatsvinden, dit overlapt met de frequentie tussen uw apparaten. U kunt proberen om bepaalde apparaten die interferentie veroorzaken uit te schakelen of dichter bij de audiobron te gaan staan.
  • Zorg ervoor dat uw telefoon geüpdatet is.
  • Verander de bluetooth-verbinding voor telefoongesprekken van aanpasbare bandbreedte naar vaste bandbreedte. Dit kan gedaan worden in de instellingen van de myPhonak-app* of door de audicien in de aanpassoftware.
  • Hou het audiobronapparaat dicht bij u. Bluetooth-signalen kunnen geabsorbeerd worden en de prestaties en het bereik kunnen verkleinen als de telefoon in zakken of handtassen geplaatst wordt. Obstakels zoals mensen, muren of meubels kunnen het bereik ook verkleinen. Om een sterke verbinding te behouden, zorgt u ervoor dat de audiobron en uw hoortoestellen zich in elkaars zicht bevinden.
  • Controleer of de batterijen van uw hoortoestellen niet leeg zijn.
  • Zorg ervoor dat de stroombesparingsmodus op uw telefoon is uitgeschakeld.
Als het probleem zich blijft voordoen neem dan contact op met uw audicien om te kijken of uw hoortoestellen aan onderhoud toe zijn.

myPhonak-app: de bandbreedte aanpassen