Android-smartphones: Verbindingsproblemen met myPhonak oplossen

Soms kan de verbinding met de hoortoestellen niet tot stand worden gebracht na een update van de app of het besturingssysteem van de smartphone of als de aanpassing van de hoortoestellen is gewijzigd. In dit geval wordt aangeraden om de app volledige te resetten; hierbij worden ook de Bluetooth®-koppelingen en eventuele Bluetooth-instellingen gewist.
  1. Sluit en open de myPhonak-app opnieuw en probeer te verbinden.
  2. Schakel de Bluetooth van uw telefoon uit en weer aan en probeer te verbinden.
  3. Start de hoortoestellen opnieuw op en probeer te verbinden.
  4. Start uw telefoon opnieuw op en probeer te verbinden.
Wanneer geen van het bovenstaande helpt:
  1. Sluit de app en deïnstalleer de app van de smartphone.
  2. Ga naar de Bluetooth-instellingen van de smartphone
  3. Zoek in de lijst met gekoppelde apparaten de twee of drie apparaten die bij de hoortoestellen van de gebruiker horen. Denk eraan dat het derde vermelde item voor het voeren van telefoongesprekken en streamen is.
  4. Klik op de gekoppelde apparaten en maak de koppeling ongedaan
  5. Installeer de myPhonak-app weer vanuit Google Play
  6. Volg de installatie-instructies totdat u bij het gedeelte Home uitkomt. Druk vervolgens op ‘Apparaat koppelen’.
  7. Volg de koppelinstructies
  8. Wanneer u bij het scherm met de tekst ‘Verbind uw hoortoestellen met myPhonak’ komt, start dan de hoortoestellen opnieuw op. De instructies hiervoor vindt u op het scherm.
  9. Tik op 'Doorgaan' om het koppelen te starten. De app begint te zoeken naar apparaten.
  10. Er verschijnt 'Toestel gevonden' op het scherm van de app. Selecteer uw hoortoestel. Het kan even duren om verbinding met het hoortoestel te maken.
  11. Op het scherm van uw telefoon verschijnt voor elk hoortoestel een verzoek om via Bluetooth te koppelen. Tik op 'Koppelen'.
  • Het Bluetooth-koppelingsverzoek verschijnt mogelijk niet op de voorgrond van de app. In plaats daarvan is het verzoek mogelijk terug te vinden in de lijst met meldingen van de telefoon.
  1. De hoortoestellen zijn nu aan de app gekoppeld. Tik op 'Doorgaan' om het proces af te ronden of selecteer 'Optionele instellingen' om te zien hoe u de hoortoestelbediening voor telefoongesprekken en streamen inschakelt.