Waarom schakelen mijn Phonak-hoortoestellen van programma als ik een geluidsmelding binnenkrijg?

Wanneer de hoortoestellen een audiosignaal ontvangen van de smartphone, wordt automatisch een streamingprogramma geactiveerd.

Bij Paradise en Lumity-hoortoestellen wordt na de stream het programma geactiveerd dat het kortst geleden werd gebruikt. Meldingen of toetsenbordgeluiden zijn soms erg kort en zijn mogelijk alweer afgelopen voordat het hoortoestel veranderd is van programma. Telkens wanneer een dergelijk geluid wordt afgespeeld door de smartphone, zal het hoortoestel van programma wisselen.

Bij Marvel-hoortoestellen wordt na de stream het basisprogramma geactiveerd waarmee het aangepaste programma werd aangemaakt dat het kortst geleden werd gebruikt. Als het aangepaste programma dat het kortst geleden werd gebruikt bijvoorbeeld was gebaseerd op Automatisch, wordt het programma Automatisch geactiveerd.

Om dit te voorkomen, raden we aan om geluiden bij de smartphone-instellingen uit te schakelen, zoals systeemgeluiden, toetsgeluiden, typgeluiden, geluid bij schermvergrendeling, screenshots, appgeluiden en meldingsgeluiden bij berichten (bijv. sms, e-mail en pushmeldingen).