Wat is het verschil tussen Bluetooth Classic en Bluetooth Low Energy?

Verschil tussen Bluetooth® Classic en Bluetooth LE
Bluetooth® is een draadloos netwerkprotocol op grote afstand (zoals wifi) dat is ontworpen om snel en automatisch apparaten te verbinden, zoals printers, PDA's en camera's aan computers en elkaar zonder het gebruik van kabels. Bluetooth kan gebruikt worden om mobiele telefoons met elkaar te verbinden om afbeeldingen, beltonen, muziek etc. te delen, randapparatuur van computers zoals muizen, toetsenborden, printers etc. te verbinden en headsets aan mobiele telefoons te verbinden om handsfree bediening mogelijk te maken (Bluetooth-systemen in auto's). Bluetooth-apparaten detecteren elkaar en maken automatisch verbinding, waardoor communicatie tussen apparaten zeer eenvoudig verloopt. De huidige versie van Bluetooth komt in 2 soorten: Bluetooth Classic en Bluetooth Low Energy.
  • Bluetooth Classic is ideaal om mobiele telefoons aan Bluetooth-headsets te verbinden voor telefoongesprekken
  • Bluetooth Low Energy is een versie van Bluetooth met zeer laag verbruik die bedoeld is voor energiezuinige sensoren en accessoires. Deze versie is ideaal voor applicaties die geen constante verbinding vereisen en afhankelijk zijn van een lange batterijduur. Deze versie is niet geschikt voor het streamen van audio, maar voor bijv. afstandsbedieningen.