Hoe oefen ik mijn rechten op gegevensprivacy uit in de myPhonak-app?

Gegevensprivacyrechten uitoefenen
Het gegevensprivacybeleid van Sonova wordt hier uitgelegd: https://www.phonak.com/en-int/privacy-policy/myphonak-app

Met betrekking tot gegevens in Health zijn er twee mogelijkheden bij het gebruik van de myPhonak-app, en alleen als gebruikers:
  • gezondheidsgegevens bijhouden en ze openen in een bepaald gedeelte in myPhonak. In dat geval heeft Sonova geen toegang tot deze persoonsgegevens
  • het delen van hun gezondheidsgegevens met Sonova voor productverbeteringsdoeleinden toestaan

Toestemming kan worden gegeven in de app tijdens het onboarden/instellen of in het gedeelte Ondersteuning onder Juridisch/Gegevensprivacy. Toestemming is standaard gedeactiveerd.
Er zijn twee manieren om het bijhouden van gezondheidsgegevens en de weergave ervan in het gedeelte Gezondheid in de app te stoppen:
  • Gebruikers kunnen uitloggen bij hun myPhonak-account
  • Gebruikers die ingelogd willen blijven, maar hun gezondheidsgegevens niet langer willen bijhouden, kunnen het bijhouden van gezondheidsgegevens deactiveren in het gedeelte Profiel in Gezondheid-voorkeuren in de app.

In hetzelfde gedeelte van de app (Profiel/Gezondheid-voorkeuren) kunnen gebruikers indien gewenste hun gezondheidsgegevens uit de app verwijderen.

Als gebruikers hun toestemming hebben gegeven om Health-gegevens te delen met Sonova en deze toestemming willen intrekken, kunnen ze dit ook doen in het gedeelte Ondersteuning/Juridisch/Gegevensprivacy.