Female Teacher With Digital Tablet Teaches Group Of Uniformed Elementary Pupils In School Classroom; Shutterstock ID 1448056130; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -

7e Europese conferentie voor kinderaudiologie

Het doet Phonak genoegen de 7e Europese conferentie voor kinderaudiologie aan te kondigen die van 11-13 mei 2023 wordt gehouden in Berlijn. Ons doel is de zeer succesvolle traditie van internationale conferenties over diagnoses en hoorzorg voort te zetten om de resultaten voor kinderen met gehoorverlies te verbeteren. U kunt de conferentie ook online volgen als u niet naar Berlijn kunt komen.

Een internationale conferentie over de audiologische behandeling van kinderen met gehoorverlies.

Het hoofdthema is het optimaliseren van resultaten en succesvolle auditieve functies bij kinderen via vroegtijdige behandeling en zorg. Voortbouwend op het succes van eerdere evenementen hebben Andrea Bohnert van de universiteitskliniek Mainz en dr. Thomas Wiesner van het Werner-Otto Instituut in Hamburg een inspirerend, up-to-date programma samengesteld dat grotendeels draait om klinische en educatieve praktijken voor kinderaudiologie. Een indrukwekkend panel internationaal erkende experts presenteert hun laatste onderzoek en klinische ervaringen tijdens dit evenement van twee dagen. De presentaties zijn in het Engels met een simultaanvertaling naar het Duits of omgekeerd, om de beste ervaring voor alle deelnemers te garanderen.

Schrijf u uiterlijk 31 januari 2023 in om van een gereduceerd tarief voor vroege inschrijving te profiteren.
Dit is een conferentie die u niet mag missen!
Neem voor vragen contact op met phonak.conference@phonak.com

Carefree childhood. Happy energetic african american children jumping on sofa while playing game together at home, small active kids brother and sister having fun in living room; Shutterstock ID 2060068835; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -
Female Teacher With Two Elementary School Pupils Wearing Uniform Using Digital Tablet At Desk; Shutterstock ID 1447068770; purchase_order: -; job: -; client: -; other: -
Young ballet instructor teaching girls in ballet studio

Inschrijving en hotelinformatie

Inschrijving voor de conferentie

Schrijf u hier uiterlijk 31 januari 2023  in voor de conferentie om van een gereduceerd tarief voor vroege inschrijving te profiteren.

Inschrijfkosten:

  • Vroege inschrijving NIEUW tot 31 januari  2023: EUR 245,00 (incl. btw)
  • Gewoon tarief vanaf 1 februari 2023: EUR 290,00 (incl. btw)
  • Online deelname: EUR 160,00 (incl btw)
  • Studenten en audiologie-assistenten: *: EUR 195,00 (incl. btw)
  • Gasten op de Phonak avond: EUR   80,00 (incl. btw)

*Stuur de bevestiging als student naar phonak.conference@phonak.com

Het volgende is inbegrepen bij het inschrijftarief: twee dagen met presentaties door de meest vooraanstaande internationale experts op het gebied van hoorzorg voor kinderen, de welkomstreceptie (donderdagavond), drie pauzes, twee lunches (vrijdag en zaterdag) en een avond met Phonak (vrijdagavond).

Locatie

Conferentiehotel:

Estrel Berlin
Sonnenallee 225
12057 Berlijn
Duitsland 

Accommodatie:

Er is een blok kamers gereserveerd in ons conferentiehotel Estrel Berlijn:

Eenpersoonskamer:EUR 160,00
Tweepersoonskamer:EUR 194,00

De prijs is per nacht, inclusief ontbijt, btw en WLAN.
Klik op de onderstaande knop om accommodatie te boeken in het Estrel hotel in Berlijn:

Voorzitters

Andrea Bohnert

UNIVERSITÄTSMEDIZIN aan de Johannes Gutenberg universiteit in Mainz
SP communicatiestoornissen
Hoofd functionele diagnose kinderaudiologie
Adjunct-hoof audiologische akoestiek
Hoofd training audiologie-assistenten

Dr. med. Thomas Wiesner

Werner Otto Instituut gGmbH
Afdeling foniatrie en kinderaudiologie

 

Donderdag 11 mei

18.00 - 20.00
18.00 - 20.00
Welkomstreceptie
2 uur

Vrijdag 12 mei

8.30 - 8.45
8.30 - 8.45
Opening van de conferentie
15 min.
Andrea Bohnert (Duitsland) en Thomas Wiesner (Duitsland)
8.45 - 9.30
8.45 - 9.30
15 jaar Duitse - Europese conferenties en 15 jaar UNHS in Duitsland
45 min.
Andrea Bohnert (Duitsland) en Thomas Wiesner (Duitsland)
Sessie 1: Uitdagingen door corona
Sessievoorzitter: Andrea Bohnert
9.30 - 10.00
9.30 - 10.00
Keynote Address1: Corona heeft kinderen met gehoorverlies voor extra uitdagingen gesteld. Pedagogische en technische kansen voor onderwijsondersteuning op school en thuis
30 min.
Kristin Tiede (Duitsland)
10.00 - 10.30
10.00 - 10.30
mHealth voor hoortoestellen als onderdeel van een op samenwerking gebaseerd zorgmodel: perspectieven van audiologen en adolescente eindgebruikers
30 min.
Danielle Glista (Canada)
10.30 - 11.00
10.30 - 11.00
Koffiepauze
30 min.
11.00 - 11.30
11.00 - 11.30
Op afstand, geïnformeerd en betrokken: de voordelen van online afspraken optimaliseren voor kinderen en jongeren met hoortoestellen
30 min.
Josephine Marriage (VK)
Sessie 2: Geleidingsverlies
Sessievoorzitter: Thomas Wiesner
11.30 - 12.00
11.30 - 12.00
Keynote Address2: De impact van auditieve ervaringen op de dynamiek van de hersenen bij kinderen en adolescenten die slechthorend zijn
30 min.
Elizabeth Heinrichs-Graham (VS)
12.00 - 12.30
12.00 - 12.30
FASTRAK: De juiste oplossingen vinden voor de behandeling van verminderde hoorbaarheid bij kinderen
30 min.
Dawna Lewis (VS)
12.30 - 13.00
12.30 - 13.00
Inefficiënt behandeld langdurig geleidingsverlies veroorzaakt door ventilatieproblemen in het middenoor in de vroege kinderjaren kan leiden tot een APD
30 min.
Laurent Demanez (België)
13.00 - 14.00
13.00 - 14.00
Lunch
1 uur
Sessie 3: Voorbij hoorbaarheid
Sessievoorzitter: Patrick Zorowka
14.00 - 14.30
14.00 - 14.30
Keynote Address 3: Spraak- en taalontwikkeling bij kinderen met gehoorverlies: een update
30 min.
Karen Reichmuth (Duitsland)
14.30 - 15.00
14.30 - 15.00
Beheer van progressief gehoorverlies bij kinderen: een casestudy en implicaties volgens een multicenter studie
30 min.
Patricia Roush (VS)
15.00 - 15.30
15.00 - 15.30
Koffiepauze
30 min.
15.30 - 16.00
15.30 - 16.00
Luistervermoeidheid bij kinderen kwantificeren met de Pediatrische Vanderbilt Fatigue Scales (VFS-Peds)
30 min.
Ben Hornsby (VS)
Sessie 4: Families voorop zetten
Sessievoorzitter: Patrick Zorowka
16.00 - 16.30
16.00 - 16.30
Keynote Address 4: Samenwerking met ouders implementeren in een vroegtijdig interventieprogramma: een praktijkvoorbeeld uit Oostenrijk
30 min.
Doris Binder (Oostenrijk)
16.30 - 17.00
16.30 - 17.00
Ouderorganisatie: het Zwitserse model
30 min.
Dominik Altevogt (Zwitserland)
18.30 - 22.00
18.30 - 22.00
Een avond met Phonak
3 uur en 30 minuten

Zaterdag 13 mei

8.45 - 9.00
8.45 - 9.00
Wlekom op dag 2
15 min.
Andrea Bohnert (Duitsland)
Session 5: Kinderen met ontwikkelingsverschillen
Sessievoorzitter: Thomas Wiesner
9.00 - 9.30
9.00 - 9.30
Keynote Adress 5: Gedragsbeoordeling van kinderen met ontwikkelingsverschillen
30 min.
Angela Bonino (VS)
9.30 - 10.00
9.30 - 10.00
Samenwerken met families van slechthorende kinderen met een handicap om het gebruik van hoortechnologie te ondersteunen: strategieën voor succes
30 min.
Deborah Mood (VS)
10.00 - 10.30
10.00 - 10.30
Identificatie, diagnose en behandeling van gehoorverlies bij mensen met verstandelijke beperkingen: het project HearingSpirit
30 min.
Katrin Neumann (Duitsland)
10.30 - 11.00
10.30 - 11.00
Koffiepauze
30 min.
11.00 - 11.30
11.00 - 11.30
De genetische oorzaken van gehoorverlies bij kinderen bepalen: implicaties en voordelen voor de patiënten en families
30 min.
Hanno Bolz (Duitsland)
Sessie 6: Hoortechnologie
Sessievoorzitter: Kevin Munro
11.30 - 12.00
11.30 - 12.00
Keynote Address 6 VRA opnieuw bekeken: muziek, films en machine learning
30 min.
Anisa Visram (VK)
12.00 - 12.30
12.00 - 12.30
Roger en de nieuwe Bluetooth Low Energy Audio standaard: waar gaat de draadloze technologie voor kinderaudiologie heen?
30 min.
Evert Dijkstra (Zwitserland)
12.30 - 13.00
12.30 - 13.00
Uitgebreide hoogfrequente hoortoestelbandbreedte voor kinderen: procedures, limieten en resultaten
30 min.
Susan Scollie (Canada)
13.00 - 14.00
13.00 - 14.00
Lunch
1 uur
Sessie 7: Akoestische en elektrische appraten
Sessievoorzitter: Andrea Bohnert
14.00 - 14.30
14.00 - 14.30
Keynote Address 7: Levensduur van een cochleair implantaat: verlengd met een elektro-akoestische strategie?
30 min.
Anke Lesinski-Schiedat (Duitsland)
14.30 - 15.00
14.30 - 15.00
Nieuwe benaderingen om de interface tussen elektrode en zenuw voor cochleaire implantaten te verbeteren
30 min.
Volkmar Hamacher (Duitsland)
15.00 - 15.30
15.00 - 15.30
fNRI en EEG bij kinderen met een cochleair implantaat en ongelijksoortige taalresultaten
30 min.
Jace Wolfe (VS)
15.30 - 15.45
15.30 - 15.45
Sluiting van de conferentie
15 min.
Andrea Bohnert (Duitsland), Thomas Wiesner (Duitsland) en Angela Pelosi (Zwitserland)