Ugrás a fő tartalomhoz

Új okostelefon, régi adatokhoz való hozzáférés

A felhasználónak új mobiltelefonja van, miért nem látja a régi egészségügyi adatait?

Az egészségügyi adatok mindig szinkronizálódnak és elmentődnek a felhasználók myPhonak fiókjába (a felhőbe), ha a felhasználó be van jelentkezve. Ha a felhasználó lecseréli az okostelefonját, akkor a régi egészségügyi adatok akkor válnak láthatóvá, amikor az új okostelefon csatlakozik az internethez és az adatok szinkronizálódnak. 

Ha a felhasználó kijelentkezik a fiókjából, akkor az egészségügyi adatok nem szinkronizálódnak a myPhonak fiókkal és az erre az időszakra vonatkozó adatok nem láthatók az appban. Ha a felhasználó az adatok appban történő szinkronizálása közben jelentkezik ki, akkor ezek az adatok elvesznek.